Ambrosiakaka

den

En gammal klassiker som inte är allt för vanlig numera, men en klassiker är ju alltid trevligt att baka. Grunden är en rätt fast sockerkaksbotten som täcks med en glasyr gjord på apelsinsaft och florsocker och garneras med syltade apelsinskal. Receptet kommer från tidningen Hembakat och resultatet blev riktigt bra, den kommer att tas med till mina kollegor på min nuvarande praktikplats.

150 gram smör
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

3 dl florsocker
2 – 3 msk apelsinsaft
Syltade apelsinskal

Sätt ugnen på 175°, smält smöret och låt det svalna lite. Spänn fast ett bakplåtspapper över botten i en rund springform (22 – 24 cm i diameter), smöra och bröa papper och kanter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med smöret. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35 – 40 minuter.

Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den på galler och låter den kallan helt under bakduk. Blanda florsocker och apelsinsaft till en slät glasyr som breds över kakan. Strö över de syltade apelsinskalen och låt glasyren stelna innan kakan serveras