Jag har börjat leta efter fler recept på frallor och då helst med annat än socker i, dessa snabba frallor som bakas från kall ugn innehåller sirap istället (kanske inte mycket bättre än socker men väl värt att provbaka) blev riktigt lyckade. Dessutom med en jäsning som sker i ugnen under tiden den blir varm var en helt perfekt lösning om man har bråttom men ändå vill ha färska frallor. Receptet kommer från bloggen ugnstrull.se

50 gram jäst
4 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 msk sirap
½ dl rapsolja
11 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke, häll på vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Blanda i övriga ingredienser, mjölet sist och lite i taget och arbeta ihop det till en deg som precis släpper från bunken.

Häll ut degen på ett bakbord och dela den i 12-13 likstora bitar, rulla de till bollar och placera de på en plåt med bakplåtspapper.

Sätt in plåten i kall ugn och sätt värmen på 200°, frallorna jäser under tiden ugnen blir varm. Låt de stå inne i cirka 30 minuter eller tills de fått fin färg.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift