Jag hittade en ny rabarberpaj jag bara var tvungen att testa, en kombination av rabarber, kardemumma och kolasmak. En mer vuxen rabarberpaj med nyanser som verkligen kom fram fint. Jag vet inte hur många olika rabarberpajer vi har provat det senaste, många har varit riktigt bra och denna är en av de bättre hittills. Receptet hittade jag på köket.se och det är bakbloggerskan och bakboksförfattaren Camilla Hamid som som har kommit på receptet.

500 gram rabarber
1 msk potatismjöl
2 tsk kardemumma
1 dl strösocker
1 citron, saften

100 gram smör, rumstempererat
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 ½ dl vetemjöl
§ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175°, över och under värme, skala eventuellt rabarbern och skär den i mindre bitar. Blanda rabarbern med resten av ingredienserna till fyllningen i en skål, rör om väl och fördela det sedan i en ugnssäker form.

Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet, häll i resterande ingredienser och arbeta ihop precis tills det blir en smulig deg.

Smula degen över rabarberfyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift