Jag gillar inte vanlig kokt potatis, tycker inte det smakar speciellt mycket oavsett hur mycket man kryddar. När det är rätter som passar bäst med potatis försöker jag istället laga lite olika varianter på potatisrätter. I helgen var det en rätt som passade bäst med potatis men absolut inte kokt potatis, jag letade en stund innan jag hittade denna rätt på Landleys kök. Barnen gillade speciellt att potatisen såg ut som mynt vilket fick de att gladligen äta fulla portioner i sommarvärmen. Jag drog ner lite på örterna och valde istället att salta med örtsalt och sprinkla över lite dill innan servering vilket gav bra effekt.

1 kg fast potatis
10 vitlöksklyftor (jag valde att halvera detta till 5)
Rapsolja
Salt (valde örtsalt)
Peppar
Hackad dill

Sätt ugnen på 225°. gnugga potatisen ren och skiva de i cirka 8 mm tjocka skivor. Skala vitlöksklyftorna och skär de till halvor eller kvartar beroende på hur stora de är. Ringla olja i en plåt med kanter och fördela hälften av potatisen, krydda och strö ut vitlöken. Häll på resten av potatisen och rör om med händerna så alla blir täckta med olja.

Rosta i ugnen i 30-35 minuter, ta ut formen efter 20 minuter och vänd om potatisen med en stekspade. Finhacka dill och sprinkla över innan servering

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift