Jag har aldrig varit speciellt förtjust i kokt potatis utan väljer hellre att variera med olika sorters tillagning av potatisen när vi väl har det här hemma. Detta recept går att göra som här på små delikatess potatis men även nypotatis när de finns att tillgå. För att nypotatisen ska bli bättra får man ta och koka de först bara.

Delikatesspotatis (ta gärna och gör ordentlig sats då det brukar gå åt mer än man tror)
Olivolja
Havssalt

Sätt ugnen på 225° och klä en ugnsfast form med bakplåtspapper eller häll olivolja eller smör i botten och se till att sprida ut det i formen. Klyfta potatisen till lagom stora klyftor, häll på olivolja och havssalt och rör om ordentligt innan du sätter in formen i ugnen. Potatisen brukar ta 30 – 40 minuter att bli klara och det brukar vara lagom efter 20 minuter att ta ut formen och röra om bland potatisklyftorna.

Serveras med fördel till kyckling, panerad fisk eller en grillad köttbit.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift