En panerad kyckling som är fylld med smör, persilja och vitlök idag serverad med ugnsstekt potatis blev söndagsmiddag hos oss. Barnens version blev med bara lite vitlök då de inte gillar persilja speciellt mycket. Det är det som är fördelen med att tillaga maten själv, man kan ändra och variera efter tycke och smak. Receptet hittade jag på Arlas hemsida, det finns säkert flera olika varianter här gillade jag att paneringen görs med panko istället för vanligt ströbröd. Receptet är med ett smör som är smaksatt med vitlök och ramslök, jag valde att blanda mitt egna persiljesmör

4 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
4 msk persilja
125 gram smör
Vetemjöl
2 ägg
Panko

Värm ugnen till 175°, krydda kycklingfiléerna med salt och peppar, skär ett djupt snitt i varje. Finhacka persilja och vitlök och blanda det med smöret, fyll sedan öppningen i kycklingfilén med kryddsmöret.
Ta fram tre djupa tallrikar, häll mjöl i en, panko i en och vispa upp äggen och häll de i den sista. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan uppvispat ägg och slutligen i panko. Stek på medelvärme tills filéerna fått fin färg, lägg över de i en ugnsfastform och laga klart mitt i ugnen i cirka 15-18 minuter. Ös ofta med skyn som bildas.

Servera med valfri potatisrätt och kanske lite coleslaw

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift