Som syntes i förra inlägget har vi massa rabarber att ta hand om och en av de saker jag ville testa först är en saft på rabarber, den jag hittade var en lätt från allt om man med lite citron i som gav en lite ton av lemonad till saften, en riktig vuxensaft. Jag har några till saftrecept som jag ska testa, bland annat ett på kallrörd rabarbersaft, kan bli intressant att se om det blir någon skillnad.

500 gram rabarber
1 liter vatten
2 ½ dl strösocker
¾ dl pressad citron

Skär rabarbern i bitar och lägg den i en gryta. Häll över vattnet och låt koka under lock ca 15 min.
Sila rabarbersaften och koka upp den. Tillsätt sockret och låt koka tills det smält. Rör om då och då. Tillsätt citronsaften.

Häll saften i väl rengjorda, varma flaskor. Låt den kallna och förvara i kylen.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift