Ett nytt försök att använda lax i matlagningen, denna gången tillsammans med torsk, ärtor och spenat, denna versionen blev lite matigare än vad jag har testat innan. Tyvärr föll torsken isär och det var bara laxen som var i tärningar när rätten serverades, smaken var dock väldigt god och torsken fick såsen att bli härligt tjock. Jag kommer att fortsätta testa använda lax i matlagningen då barnen gillar det, jag har hittat en del recept som jag har tänkt prova framöver.

1 förpackning upptinad fryst laxfilé
1 förpackning upptinad torskryggfilé
5 dl matlagningsgrädde
3 schalottenlökar
1 dl gröna ärtor, frysta
250 gram babyspenat
4 portioner pasta (helst tagliatelle)
Salt och peppar
1 ½ msk Maizena redning

Koka upp vatten i en stor gryta och salta det ordentligt när det börjar koka, häll i pastan och koka den enligt anvisningen på paketet.
Skala och finhacka schalottenlök som sedan ska fräsas i smör i en gjutjärnspanna tills den blir lite mjuk. Häll på matlagningsgrädden, dela fisken i mindre kuber som sedan steks i en stekpanna tills de fått färg runt om.
Sänk värmen när såsen kokar upp och häll sedan i laxbitarna, häll i ett par skopar pastavatten i såsen för att få med lite stärkelse. När det är ett par minuter kvar på pastan hälls de frysta ärtorna i tillsammans med spenaten och Maizena.
Häll av pasta vattnet och blanda pastan i såsen innan servering.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift