En klassisk italiensk rätt som görs på fyra ingredienser är en härlig rätt som jag gärna slänger ihop när tiden är knapp men familjen vill ha riktigt god mat. Vill man lyxa till det lite extra kan man göra egen pasta med, beskrivning på det finns i receptet. Pasta lagar jag ofta då det är enkelt att variera smakerna och resterna blir perfekta att ha med i matlådan kommande vecka. Receptet kommer denna gången från godare.tv och är upplagt av Dante Zia.

Pasta
300 gram durumvetemjöl
200 gram vetemjöl
5 ägg

Sås
80 gram smör
2 dl parmesanost, finriven
1 dl pastavatten

Blanda mjölet med äggen och knåda i 10 minuter tills degen blir elastisk, täck med plastfolie och låt vila i 30 minuter.

Kavla ut och skär pastan i tagliatelle, med fördel använder man en pastamaskin, mjöla ordentligt så de inte klibbar ihop.

Koka upp pastavatten, när det kokar häll i salt och pastan. Under tiden smälter du smöret i en stekpanna med höga kanter på låg värme (smöret ska inte brynas eller få färg). När pastan kokat ett par minuter ta 1 dl pastavatten och häll i smöret. Här använder man stärkelsen som finns i pastavattnet för tat få såsen krämig. När pastan är al dente hälls vattnet av och pastan hälls i stekpannan. Minska värmen och häll i den finrivna parmesanosten. Rör om så såsen omsluter pastan helt, mal lite svartpeppar över och servera dirtekt.