När vi gör fläskfilé brukar det oftast bli helstekt i ugnen, men ibland vill man variera sig lite med. Detta receptet hittade jag av en slump när jag satt och kollade runt på lite receptbloggar och sidor. Att skära fläskfilén i bitar som marineras och sedan steks lät som något jag ville testa och hela familjen gillade maten vilket jag ser som ett bra betyg. Receptet hittade jag på Tasteline.

1 dl öl, till exempel Leffe (jag använde Mariestads alkoholfria lager)
1 tsk soya
1 msk hickorysås
1 tsk dijonsenap
½ spansk peppar
1 krm salt
3 vitlöksklyftor
500 gram fläskfilé
1 krm svartpeppar

Rör ihop ingredienserna till marinaden, ansa fläskfilén, skär den i 1 ½ cm tjocka medaljonger och lägg allt i en påse som placeras i kylskåpet ett par timmar. Tag fram köttet en stund innan det ska stekas.

Stek medaljongerna cirka 3 minuter per sida, de ska inte bli torra, pensla gärna med marinaden under stekningen.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift