Jag hittade ett nytt recept med rabarber i och som tur var hade vi lite övermogna bananer att ta hand om med. Kombinationen rabarber, banan och kanel gifte sig väldigt bra och med en klick vaniljsås blev den perfekt. Receptet hittade jag hos bloggaren Joanna Törnqvist.

100 gram smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
½ tsk kanel
1 banan
1 msk ljus sirap
300 gram rabarber

Vispa socker, vaniljsocker och ägg vitt och fluffigt, sätt samtidigt ugnen på 180° samt smöra och bröa en springform på 23-24 cm i diameter. Mosa en banan och vispa ner den i smeten och häll sedan i sirap. Smält smöret, blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda sedan ihop äggsmet, smör och mjölblandningen till en jämn smet.

Häll smeten i formen, skala och skiva rabarberna och sprid ut de över smeten.

Grädda i cirka 55 minuter, känn med en provsticka så den är färdig. Pudra eventuellt florsocker som garnering innan servering.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift