Vi har haft kanalen godare nu ett bra tag och jag har en förmåga att rätt ofta hamna där när jag slötittar på tv. För någon vecka sedan såg jag ett program om japansk streetfood och där visade de en kombination av omelett/pannkaka som översatt direkt till svenska betyder “Grilla/stek det du gillar”. Det finns hur många olika varianter av rätten och detta blir en lite försvenskad version med inspiration från köket.se, Mitt kök och lite olika Youtubeklipp jag har kollat på. Okonomiyakisåsen gjorde jag från receptet på köket.se och den smakar en aning för mycket ketchup, jag kommer antingen ändra i den eller testa en ny sås till nästa gång jag gör denna delikatess.

Okonomiyakisås
4 msk ketchup
3 msk Worcestershiresås
2 msk ostronsås
1 msk strösocker

Okonomiyaki
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl vatten
4 ägg
Cirka 10 cm purjolök
½ vitkål
1 paket bacon

Börja med att blanda ihop alla ingredienser till okonomiyakisåsen, ställ den sedan åt sidan.

Blanda mjöl, bakpulver och salt, häll i vatten och vispa tills smeten ör klumpfri. Knäck i äggen och blanda ordentligt. Skiva purjolök och vitkål tunt och häll sedan i de i smeten, smeten ska täcka grönsakerna.
Värm en stor stekpanna och häll i neutral matolja, sänk värmen lite och häll i smeten i pannan. Se till att fylla ut hela pannan med smet med hjälp av en stekspade. Stek i cirka 4 minuter (tills undersidan är gyllene), lägg bacon i ett fint mönster på den ostekta ytan och vänd sedan pannkakan med hjälp av en tallrik. Stek ytterligare 3-4 minuter och lägg sedan upp den på en tallrik med bacon överst.

Pensla lite lätt med okonomiyakisåsen, ringa på majonnäs och servera.