Stora dotterns tur att välja mat och denna gången valde hon laxpasta, jag tog mig friheten att leta upp ett recept som lockade mig. Jag ville ha en krämig pasta med lite extra grönt i och hittade denna rätt snabbt på Tasteline, receptet är upplagt av Mari Bergman. Här är det en sås på crème fraiche och pasta vatten i kombination med spenat och dill, resultatet blev en väldigt fin krämig pastasås med underbar smak. Laxen tillsammans med citron, spenat och dill kombinerade varandra perfekt och det gav rätten en härlig syra tillsammans med dillen och pastasåsen.

400 gram pasta
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 kruka färsk dill
65 gram färsk spenat
1 citron
400 gram laxfiléer
2 dl crème fraiche
½ tsk salt
2 krm svart peppar

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka dillen, skölj spenaten och citronen. Skär laxen i kuber, fräs lök och vitlök mjuk i olja i en varm stekpanna, tillsätt crème fraiche och ½ dl pastavatten och låt såsen puttra ihop. Tillsätt river citronskal, cirka 2 tsk citronsaft och laxbitarna. Låt puttra under lock i cirka 2 minuter.
Sila av pastan och häll den i stekpannan tillsammans med dill och spenat. Vänd om försiktigt och smaka av med salt och peppar

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift