För att variera kosten brukar vi ibland köpa kycklingköttfärs istället för den vanliga blandfärsen. Idag blev det ett recept från Jennys matblogg på kycklingbiffar som lockade. Snabba att göra och med en underbar smak och utan antydan att falla sönder när de stektes, detta kommer att lagas fler gånger i vårt kök.

600 gram kycklingfärs
½ dl mjölk
½ dl ströbröd
½ tsk salt
Finhackad koriander
Citronpeppar

Häll upp ströbröd och mjölk i en bunke, rör om och låt svälla i några minuter. Rör ner resterande ingredienser och ställ sedan smeten kallt i 10 minuter. Rulla bullar som formas till biffar, här blev det 4 lagom stora biffar). Hetta upp en stekpanna och stek de i rikligt med smör tills de är gyllene bruna. Använd resterna i pannan till sås genom att vispa i lite grädde och ett par droppar kinesisk soja.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift