Söndag och dags att fylla på kylen med matlådor till kommande jobbvecka och vad passar bättre då än pasta? Här har jag tagit inspiration från ett recept jag hittade på ICAs hemsida på kalkonbröstfilé som jag istället gjorde på kalkonfärs som jag hade i frysen. Jag valde även vanligt bacon då jag hade det i kylskåpet istället för kalkonbacon. Kombinationen med pastan, pastasåsen smaksättningen med lök och dijonsenap och broccoli blev en väldigt god och lyckad pastarätt.

4 portioner pasta
1 rödlök
1 kg kalkonfärs
2 förpackningar bacon
5 dl matlagningsgrädde
2 msk dijonsenap
1 tsk timjan
250 gram broccoli

Koka upp vattnet till pastan, skala och hacka löken, skär baconet i bitar på cirka 1 cm, stek löken i olja ett par minuter så den börjar bli lite mjuk, ta upp den och lägg den på en tallrik. Stek kalkonfärsen i omgångar tillsammans med baconet i olja (använd gärna en gjutjärnsgryta för att få plats med allt). När färsen och bacon fått färg sänker du värmen och blanda i löken, grädde, senap och timjan.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, ansa och skär broccolin i små bitar och låt den koka med pastan de sista 3 minuterna av koktiden. Om såsen blir lite för tjock under tiden pastan kokar kan du i samband med att du blandat i pastan hälla i lite av pastavattnet.