Äntligen har vi fått tag i svenska rabarber, första rabarberpajen för säsongen är lite extra magisk och lyxig, klart det blev att leta fram ett nytt recept för denna händelse. Efter lite letande hittade jag detta som recept på Kokaihop som jag bara var tvungen att prova. Knäckig paj som får lite kolasmak av sirapen och grädden i kompnation med havregryn. I receptet har de skrivit att smöret kan ersättas med margarin, jag använder bara naturliga råvaror så jag gör pajen på svenskt smör.

500 gram rabarber
2 dl havregryn
2 dl strösocker
1 ¾ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 gram smör
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap

Sätt ugnen på 150°, blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret tillsammans med sirap och grädde, blanda sedan ihop smörblandningen med de torra ingredienserna.
Skär rabarbern i bitar och lägg de i botten av en smörad form och bred på smeten.

Grädda mitt i ugnen tills den fått fin färg, minst 40–50 minuter. Servera ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift