Ett nytt recept att prova på morotsfrallor och dessa blev väldigt fina och goda, väldigt mjuka och härligt inkråm. Denna gången kommer receptet från Victorias provkök och jag gjorde som vanligt numera, degen gjordes med kall degvätska och jag skriver receptet här efter de ändringar jag gjorde. Jag har något till recept sparat på morotsfrallor ´men då med lite grövre mjöl som ska testas framöver med. Jag placerade frallorna relativt tätt på en plåt för att få de att jäsa samman då jag gillar när man får frallor som går in i varandra.

50 gram jäst
7 dl kall mjölk
2 tsk salt
2 skalade och finrivna morötter
½ dl rapsolja
cirka 16 dl vetemjöl

Läs upp jästen i mjölken, tillsätt salt, morötter och olja. Rör om så allt blandas och tillsätt sedan mjölet, lite i taget under omrörning tills du får en smidig deg (jag körde tills degen släppte från kanterna) och knåda degen ett par minuter. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek.

Sätt ugnen på 250° så den blir riktigt varm innan frallorna ska in, dela degen i 20 bitar och forma till runda bröd. Placera de på en plåt med bakplåtspapper och låt de jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.

Grädda mitt i ugnen i 11-14 minuter, låt de svalna innan de delas.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift