Här har vi en snabb rätt som man kan göra på de rester som finns, idag gjorde jag den som i receptet på falukorv men jag tänker testa den med skinka vad det lider med och kanske testa med en ost med lite mer smak en den jag hade tillgång till idag. Receptet hittade jag i veckan när jag satt och planerade maten för helgen, 2 kalas inbokade vilket innebar att maten fick vara smidig och lätt at göra för att inte störa under kalasen. Receptet finns på recept.se och resultatet blev en helt underbar gratäng, krämig och välsmakande som hela familjen gillade.

250 gram valfri pasta
500 gram falukorv
1 purjolök
250 gram broccoli
10 körsbärstomater (jag hoppade över tomaterna)

4 dl matlagningsgrädde
2 msk majsstärkelse
1 ½ dl riven ost
½ dl finhackad persilja

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar, spola i kallt vatten och låt rinna av.
Strimla korv och purjolök, bryn det i smör. Dela broccolin i mindre buketter och koka ca 2 minuter i lättsaltat vatten, låt rinna av. Halvera tomaterna.
Sås: Koka upp matlagningsgrädden och red av med majsstärkelse. Salta och peppra. Tillsätt osten och låt den smälta under omrörning. Blanda i persiljan när konsistensen är bra.

Blanda pastan med lök, korv, broccoli och tomater. Fördela blandningen i en smord ugnsfast form och häll över ostsåsen.
Gratinera i ugnens mitt i 225° i ca 20–25 minuter till gyllene yta och ostsåsen har stannat helt. Garnera med kryddgrönt.