Dags att använda lite rester från kylen och samtidigt se till att vi har mat att ta med till jobbet i veckan och det jag finner lättast att laga med rester är pasta. Efter pizza i helgen fanns det både strimlad skinka och riven ost i kylskåpet, kompletterade med lite bacon, grädde och champinjoner för att få en snabb pastasås. Det som är bra med en pastasås på rester är att det mesta man hittar i kylskåpet kan man lägga i, jag hade lite salami kvar efter pizzan med som skars i strimlor och stektes tillsammans med resten. I kylskåpet fanns även lite färsk tagliatelle som kokades lite snabbt innan den fick puttra ihop med pastasåsen.

1 paket bacon
50 gram strimlad skinka
50 gram strimlad salami
1 burk champinjoner
3 dl vispgrädde
150 gram riven ost
1 förpackning färsk tagliatelle
Salt
Peppar

Hetta upp en stekpanna och skär samtidigt bacon i bitar på cirka 1 cm, dela och lägga de i den varma pannan. Häll i den strimlade skinkan tillsammans med champinjonerna. Låt det steka på medelvärme under uppsikt samtidigt som du kokar upp vattnet till pizzan. Strimla salamin och stek med den i slutet i pannan, häll på grädden och låt allt koka upp. Koka tagliatellen i 2 minuter och lyft sedan över den till pastasåsen för att koka färdigt där, häll i ett par skedar pasta vatten med för att få i stärkelsen i såsen. Smaka av med salt och peppar och häll i osten, rätten är färdig att servera när osten smält in i såsen.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift