Supersaftiga och väldigt lättbakade muffins med massor med blåbär, det kan inte bli mycket bättre. Receptet kommer från Lindas bakskola, där receptet förklaras med steg-för-steg bilder.

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
50 gram smör
1 ½ dl mjölk
Blåbär
Florsocker

Sätt ugnen på 200°, smält smöret, vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt de ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

Ställ muffinsformar i en muffinsform (eller direkt på en bakplåt) och fyll formarna till ¾ och lägg 2 – 3 tsk blåbär på varje muffins.

Gräddas mitt i ugnen i cirka 20 minuter, låt de svalna och dekorera sedan med florsocker.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift