Jag hittade detta receptet när jag letade efter bakverk att göra med vinbär och den lät riktigt god. Jag gjorde bara ett fel och kollade inte upp originalkällan (koket.se) utan jag hittade den på en annan bloggsida, skillnaden var att i originalet står det att man ska göra den i en liten långpanna. Jag gjorde den i en vanlig långpanna och den blev allt för platt, men den smakade bra 😀

50 gram smör
3 äggulor
180 gram strösocker
1 msk vaniljsocker
240 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten
1 ½ dl mjölk

Maräng
3 äggvitor
2 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl röda vinbär

Sätt ugnen på 200°, smält smöret och vispa äggulor och socker fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke, blanda i vatten, mjölk och vaniljsocker i äggsmeten och sikta sedan ner mjölblandningen och sist hälls smöret i. Rör till en jämn smet och häll den i liten långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 12 – 15 minuter.

Under tiden kakan är i ugnen vispas äggvitorna hårt på låg hastighet, blanda försiktigt i strösocker och vaniljsocker och vänd till sist i vinbären.

Ta ut kakan ur ugnen och höj den till 250°, bred ut marängen över kakan och grädda den ca 5 minuter till längst upp i ugnen. Bara tills marängen fått lite färg. Låt kakan bli kall innan den skärs i bitar-

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift