En härlig smulpaj från COOP där man har hälften av degen i botten av pajen vilket gav en paj med mer stadga och mer smak . Smulpaj med havregryn är min absoluta favorit då jag tycker det blir bättre smuldeg och med söta blåbär och lite syrlig hallon blir smak kombinationen perfekt. Denna paj kommer att lagas fler gånger här hemma, snabb enkel och med väldigt bra smak.

2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl strösocker
175 gram smör, kylskåpskallt
1 krm salt
250 gram hallon
250 gram blåbär

Sätt ugnen på 175°, blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt smöret delat i små kuber och nyp ihop till en smuldeg med fingrarna. strö hälften av degen i en ugnsfastform, fördela hallon och blåbär över och topp med den sista delen av degen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter elelr tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna.

Servera med vaniljglass eller vaniljsås

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift