Jag är inte speciellt förtjust i kokt potatis men ibland gör jag rätter där potatis passar extra bra som tillval. Jag har en hel del olika recept här i bloggen på annorlunda sätt att tillaga potatis på men detta har jag inte sett innan. Här tillagar man potatisen på lägre värme och får då inte den hårda ytan man kan få när man tillagar potatis på upp mot och över 225°. Jag gjorde ett recept för ett par veckor sedan där man använde panko för att få till lite knaper, då jag hade kvar lite panko sedan dess fick det åka med i blandningen innan allt åkte in i ugnen. Receptet kommer från Matklubben.

1 kg fast potatis
1 näve flingsalt
Olivolja
100 gram panko

Sätt ugnen på 175°, skiva potatisen i inte alltför tunna skivor, lägg de i en bunke, ringla över olivolja och flingsalt och panko. Rör om så att oljan fördelas över hela potatisen och häll ut allt på en plåt.

Grädda mitt i ugnen i cirka 30 min. Rör om då och då.