Det fick bli en extra omgång mat för att se till att vi har matlådor att at med till jobbet under kommande vecka. Efter en snabb koll i frysen och kylen fick det bli en pasta gjord på rester av fläskkarré, champinjoner, lök, crème fraiche och färskost. I mitt huvud borde dessa saker bli en bra kombination men smaken saknades när jag provade, så det fick bli både fond, dijonsenap och lingonsylt utöver socker, salt och peppar. Resultatet efter alla de smakerna lagts till blev en hörligt krämig pastasås med massvis med smak.

200 gram fläskkarré
200 gram champinjoner
1 gul lök
½ burk färskost
3 dl crème fraiche
1 msk fond
2 msk dijonsenap
1 msk lingonsylt
8 cocktailtomater.

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Strimla fläskkarrén i cm breda bitar, och stek i rikligt med smör. Hacka löken fint och kvarta alternativt halvera champinjonerna beroende på storlek. När köttet är klart lyfts det ut stekgrytan och svampen tillsammans med löken steks till champinjonerna släppt all sin vätska och löken börjar bli lite mjuk. Flyta tillbaka köttet och häll i crème fraiche och färskost. Rör om så allt börjar koka och tillsätt sedan halverade cocktailtomater tillsammans med fond, dijonsenap och lingonsylt. Smaka till sist av med socker, salt och peppar. Om såsen börjar bli lite för fast konsistens så häll över lite av pasta vattnet och rör ner i såsen.

Servera med pasta och riv eventuellt över lite parmesan innan servering