Jag fick tag i härlig lokalproducerad honung i veckan och då kände jag att jag bara var tvungen att baka frallor med honung som sötningsmedel. Jag har ett par bröd där jag har använt honung men ville testa något nytt recept. Efter en del letande hittade jag detta i bloggen Mellisdags där jag hittade massa tips på bra mellis till barnen. Receptet gjordes på varm degvätska, jag föredrar att baka med kal degvätska så jag har skrivit ner receptet efter mina ändringar.

50 gram jäst
5 dl mjölk
100 gran smör, rumstempererat
3 msk flytande honung
10-12 dl vetemjöl (jag valde vetemjöl special)
1 tsk salt

Smula jästen i en bunke och häll på mjölken, rör om tills jästen har lösts upp. Fördela smöret i mindre kuber och häll i det tillsammans med honung och mjöl, lite i taget. När degen släpper från bunken knådas den i fem minuter innan saltet hälls i. Knåda ytterligare fem minuter och låt sedan degen jäsa till dubbel storlek.

Forma 15 frallor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper, skär 1-2 cm djupa snitt tvärs över på varje fralla och pudra över lite vetemjöl. Sätt ugnen på 250° och låt frallorna jäsa under en bakduk i 20 min.

Grädda frallorna mitt i ugnen i 5-7 minuter, låt frallorna svalna av på ett ugnsgaller.