Barnen i familjen gillar ibland att äta flingor, vi försöker köpa de mest nyttiga men ibland kan det vara kul att kunna varva med något annat med. Efter en hotellvistelse tidigare i år kom frun med förslaget att göra egen müsli eller kanske åtminstone crunch. Jag letade en stund i mina sparade recept men hittade inget så det blev en sökning på Google. Jag ville ha ett recept utan massa bär och frukter utan en ren havrecrunch och hittade detta receptet på ICA.se.

1 liter havregryn
1 msk kanel
½ tsk salt
1 dl vatten
3 msk rapsolja
1 dl flytande honung

Sätt ugnen på 200°, blanda havregryn, kanel och salt i en bunke. Rör ihop vatten, honung och rapsolja, häll det i de torra ingredienserna och rör om. Häll blandningen i en långpanna och rosta mitt i ugnen i 15-20 minuter. Rör om några gånger under tiden.

Låt blandningen kallna och häll sedan upp i burk med tättslutande lock.