Detta mellanmål gjorde min mamma ofta på sommaren under min uppväxt och idag när jag hade lite rabarber över som behövdes tas omhand om kom jag att tänka på det. Hur enkelt som helst att göra och så friskt och gott att äta, mycket bättre än köpekräm. Barnen var skeptiska till krämen och vågade inte ens smaka, men men mer till mig och frun istället. Receptet hittade jag på Madame Edith och rabarberkräm kommer jag definitivt att fortsätta koka.

250 gram rabarber
2 dl vatten
½ dl strösocker
1 msk potatismjöl
2 msk vatten

Koka upp vatten och strösocker och skär rabarberna i bitar (ca 2 cm). Lägg de i det kokande vattnet när sockret har lösts upp och koka tills rabarberna delar på sig (cirka 4 minuter). Rör ihop potatismjöl och vatten till en redning, häll blandningen med en fin stråle ner i rabarberkrämen och låt den koka upp. Ta bort från plattan när krämen börjar bubbla igen. Låt den svalna och servera den med mjölk.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift