Kombinationen hallon och citron är en av min frus favoriter och när hon jobbade i Borås fanns det en lokal butik som bakade gudomliga muffins enligt henne. Detta är min version av dessa muffins med färska hallon och lemon curd som bryts av med lite kardemumma och filmjölk. Grundreceptet kommer från Sweet things

50 gram smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 ½ tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
2 ägg
1 dl filmjölk
1 dl mjölk
125 gram hallon
Lemon curd

Sätt ugnen på 200°, smält smöret och låt det svalna något, sätt muffinsformar i en muffinsplåt och skölj hallonen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan ägg, filmjölk, mjölk samt smöret och blanda till en jämn smet. Fyll muffinsformarna till hälften, lägg i ett par hallon och en klick lemon curd i varje och klicka sedan på resterande smet över.

Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter och låt de svalna på galler.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift