Söndag och dags att göra middag där tanken är att det ska bli lite matlådor att ta med till jobbet kommande vecka. Här kombineras fläskytterfilé, färska champinjoner, tomatpuré och dijonsenap med lök och kryddor till en fantastisk rätt. Receptet hittade jag på Nybergs deli och det kommer att lagas flera gånger då hela familjen gillad rätten.

600 gram fläskytterfilé
1 gul lök
250 gram champinjoner
2 tsk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse (jag valde att reducera såsen genom att låta den sjuda istället)
2 msk soja
2 tsk dijonsenap

Skär fläskytterfilén i strimlor och bryn i smör, salta och peppra under tiden och lägg upp på en tallrik när den fått färg.
Skala och hacka löken, halvera eller kvarta svampen. Bryn lök och svamp i en stor gryta (jag valde min gjutjärnsgryta) i smör. Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt bryna någon minut under omrörning. Smula ner buljongtärningen och rör i grädde och mjölk – låt koka upp.
Smaka av med soja, senap, salt och peppar, vänd ner köttet i grytan och låt den bli varm. Servera med valfritt tillbehör.