Lördag och en slapp dag för familjen Bråberg, då faller jag ofta tillbaka till rätter som stora delar görs samtidigt i ugnen, så även denna lördag. Receptet kommer från Jennys matblogg och jag har haft det på lut ett bra tag nu, idag kändes det som helt rätt tillfälle att laga rätten. Hela familjen älskade den och det var ett nytt och lite udda sätt att servera falukorv på, falukorv är en basvara hos oss och det börjar bli lite svårt att variera recepten på falukorv numera. Rätten kommer definitivt att göras flera gånger framöver, barnen märkte inte ens att det är chilisås i såsen.

½ ring med falukorv
Ströbröd
2 dl crème fraiche
2 ½ dl vispgrädde
1-2 msk chilisås
Körsbärstomater

Sätt ugnen på 225°, dela falukorven i 5-6 stora delar. Skär ett rutmönster i ena sidan av varje korvbit som sedan doppas i ströbröd. Vispa ihop crème fraiche, grädde och chilisås o en skål, smaksätt med salt och peppar. Häll såsen i en ugnsfast form, fördela korvbitarna med rutsidan uppåt och körsbärstomaterna.

Tillaga i ugnen i cirka 15 minuter eller tills korven fått en lite knaprig ovansida, servera med potatismos eller makaroner.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift