Frallor som är dekorativa, lättbakade och goda enligt uppgift i receptet från Nadjaskitchen.se det måste jag ju prova nu när jag behövde fylla på brödlådan lite inför helgen. Det som är lite extra med receptet är att degen jäser bara en gång vilket jag inte har testat innan. Jag gjorde en liten ändring och spridde på vallmofrön när bröden låg på plåten och inte innan de flyttades som det står i receptet. Smaken blev riktigt god och de jäser upp lite till under tiden de gräddas, jag saknar dock effekten av en fralla med en knaprig skorpa och mjukt inkråm.

50 gram jäst
2 dl mjölk, rumstempererat
100 gram smör
1 ägg
½ tsk salt
1 ½ msk strösocker
6-8 dl vetemjöl (jag valde vetemjöl special)

Smält smöret och låt det svalna lite, lös upp jästen i mjölken. Tillsätt smör, ägg, socker och större delen av mjölet. Arbeta degen smidig, häll i saltet och arbeta degen några minuter till. Kavla ut till en kaka, ca 20 x 65 cm, pensla ovansidan med uppvispat ägg och vik in den ena långsidan mot mitten. Gör likadant med den andra så att det blir tre lager. Vänd degen så skarven kommer neråt och pensla med ägg. Skär degen i cirka 16 lika stora bitar, placera de på plåt med bakplåtspapper. Strö rikligt med vallmofrön över varje bröd och låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 225° cirka 10-12 minuter, låt svalna på galler.