En svensk klassiker som nog de flesta har ett minne av från fika med äldre släktingar, om man vill kan man lyxa till det genom att chokladdoppa de innan man ska äta dem. Receptet kommer från Arla och det gav toppar som var lite lösa i konsistensen men som smakade underbart. Ska kolla andra recept framöver och se om jag hittar ett optimalt för kokostoppar.

50 gram smör
2 ägg
1 dl strösocker
200 gram kokosflingor
rivet skal av ½ citron

Sätt ugnen på 175° och smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål, tillsätt kokosflingor, citronskal och smör och rör ihop till en smet. Låt den vila i 10 minuter.

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma de till toppar (15 stora eller 30 små bör det bli av smeten) och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter för stora och 10 minuter för små toppar.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift