En enkel sockerkaka som förgylls med färska eller frysta jordgubbar blir en perfekt sak att ta fram till fikat. Idag hjälpte barnen till med bakningen och hela stunden blev lite av en familjesammankomst då barnens farmor är den som grundreceptet kommer från och formen vi bakade i kommer från barnens farmors mor. Resultatet blev en väldigt god sommarsockerkaka som hela familjen gillade.

2 ägg
2 dl strösocker
2 ¾ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 gram smör
1 dl mjölk
10 jordgubbar (färska eller frysta)

Sätt ugnen på 175° och smält smöret, vispa ägg och socker tills det blir vitt. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, bakpulver, smöret och mjöl. Vispa tills det blir en jämn smet.
Hälls meten i en smörad och bröad form, placera jordgubbarna jämt fördelade i formen och sätt mitt i ugnen. Låt grädda i 40 – 45 minuter, kolla med en provsticka så sockerkakan är färdig i mitten.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift