Fortsätter leta efter goda bröd att baka och ett jag ofta köper när jag ska köpa hem färska frallor är källarfrallor. Bilderna på hemsidan som jag hittade receptet på såg bra ut och de var väldigt enkla att baka. Resultatet blev över förväntan och detta recept kommer jag att baka fler gånger utan tvekan. Receptet kommer från bloggen kryddburken.se

50 gram jäst
5 dl vatten
1 msk strösocker
1 ½ tsk salt
3 msk olja
13 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke, häll på vattnet och rör tills jästen har lösts upp. Häll i resterande ingredienser, mjölet sist och lite i taget, och kör den i maskinen tills den är smidig. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lite innan degen formas till en cirka 50 cm lång rulle. Skär degen i lagom stora bitar, vänd de i mjöl och placera på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 2 timmar.

Sätt ugnen på 225° varmluft och grädda frallorna i 10 – 12 minuter och låt de sedan svalna på ett galler.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift