Receptet är på fläskfilé men då jag varken hade det i frysen eller kunde hitta någon bra i butiken fick det bli fläskytterfilé istället. Det var ett snabbt och enkelt recept med massvis med smak som hela familjen gillade, det är underbart när det blir tomma tallrikar vid matbordet. Receptet hittade jag på Mathem under deras koncept recept med fem huvudingredienser

400 gram pasta
Cirka 500 gram fläskytterfilé
2 dl crème fraiche
50 gram riven ost
1 gul lök
2 vitlöksklyftor

Koka pastan lite kortare än vad det står angivet på paketet, strimla fläskytterfilé, skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna (eller ännu hellre en gjutjärnsgryta) och bryn fläskytterfilén med lök och vitlök tills köttet är genomstekt. Häll i crème fraiche och ost, rör om och smaka av med salt och peppar. Låt att puttra på medelvärme tills pastan är färdig. Lyft över pastan till gjutjärnsgrytan och låt allt koka ihop någon minut innan all serveras med en fräsch sallad och lite basilika på varje tallrik.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift