Fortsatt semester och varmt vilket innebar att jag ville laga något snabbt och lätt, valet föll på vitkålsfräs från Fredriks fika. Då två i familjen har lite svårt för kryddstark mat valde jag bort chiliflakes och kryddade enbart med salt och peppar. Reaktionen blev blandad, minsta dottern och jag gillade rätten men frun och äldsta dottern gjorde inte det.
400 gram nötfärs (jag använde kycklingfärs istället)
400 gram riven vitkål
400 gram grovt rivna morötter
1 skivad rödlök (jag finhackade löken)
1-2 tsk chiliflakes
2 msk soya
Fräs färsen i lite olja i en stor stekpanna eller gryta tills den börjar bli klar, tillsätt vitkål, morötter och rödlök och fräs på rätt hög värme medan du rör om så att det inte bränns fast. Fräs 5-10 minuter tills vitkålen och morötterna är mjuka fast fortfarande har tuggmotstånd. Tillsätt chiliflakes (valfritt), soya och smaka av med salt och svartpeppar.