Vaniljkräm är något vi ofta använder som fyllning i tårtor och det har alltid varit den som finns i pulverform, idag kom jag på att jag hade sett ett recept på vaniljkräm/fyllning på ICAs hemsida som jag bara var tvungen att prova. Krämen var riktigt lätt att göra och den smakade verkligen helt annat än den man gör med pulver, det lutar åt att inför kommande tårtmonteringar får jag koka egen vaniljkräm att använda.

1 ½ dl mjöl
1 ½ dl vispgrädde
3 msk strösocker
2 äggulor
2 msk majsstärkelse
1 vaniljstång

Blanda mjölk, vispgrädde, socker och äggulor i en kastrull, vispa ner majsstärkelsen. Dela vaniljstången på längden, skrapa ut fröna och lägg de tillsammans med vaniljstången i kastrullen. Sjud under vispning på svag värme tills krämen tjocknat ordentligt. Ta upp vaniljstången och låt sedan krämen kallna innan den ska användas. Om den blir lite för tjock att använda kan den blandas ut med lite vispad grädde innan den används.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift