Fredag och hela familjen hemma, sista dagen i karantän och under eftermiddagen kom det sista negativa provsvaret tillbaka. Så innan vi kunde veckohandla fick vi ta det som fanns tillgängligt i kylen och skafferi även idag. Jag hittade detta receptet på Scans hemsida när jag började söka på de ingredienser vi hade tillgängliga och bilden gjorde att jag bara var tvungen att prova det. Kombinationen med det gratinerade potatismoset, falukorven och fyllningen med crème fraiche och bostongurka blev väldigt lyckat, denna kommer att göra fler gånger framöver.

800 gram falukorv
100 gram riven ost
3 dl crème fraiche
½ dl bostongurka
1 msk senap
1 ½ kg mjölig potatis
3 dl mjölk
50 gram smör
1 ½ krm vitpeppar
3 äggulor

Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten, vispa till ett jämt och fluffigt mos med mjölk och smör. Smaka av med vitpeppar och salt och rör ner äggulorna när moset hunnit svalna lite.
Sätt ugnen på 200°, lägg potatismoset i en spritspåse, blanda crème fraiche, bostongurka och senap i en skål, smaka av med salt och peppar.

Skär falukorven med snitt nästan helt genom och lägg i en rund ugnsfast form, häll crème fraiche blandningen i mitten och spritsa potatismoset runt om falukorven, avsluta med att toppa korven med lite ketchup och riven ost.

Tillaga mitt i ugnen i cirka 30 minuter eller tills det har blivit en krispig gyllene yta