I går hade åt vi tacos och det blir alltid en den tacofärs över, denna gången rätt mycket och jag började kolla vad man kunde göra med resterna. Jag har en del recept på saker att göra med just rester på tacofärs, men ville prova något nytt som dessutom kan bli bra som matlådor till jobbet under veckan som kommer. Detta recept hittade jag efter lite letande och återigen kommer det från Zeinas kitchen. Jag hittar massvis med recept hos Zeina och resultatet blir alltid perfekt, så även denna gången. Jag stekte inte en ny omgång färs utan värmde den jag hade, men skriver ner hela receptet från Zeina.

400 gram pasta (gärna farfalle)
400 gram färs
1 gul lök
1 påse tacokryddor
400 gram krossad tomat
2 msk tomatpuré
150 gram riven ost
6-7 dl vatten

Hacka löken i tärningar och stek den tills den färg lite färg och blir mjuk, vänd i färsen och bryn allt under omrörning. Tillsätt tacokrydda och stek några minuter, häll på krossad tomat, tomatpuré och vatten. Smaksätt med salt och peppar och låt såsen puttra under lock i 20-30 minuter. Häll i pastan och sänk värm lite till, låt såsen koka långsamt tills pastan är mjuk (om grytan blir torr kan du häll på mer vatten). När pastan är al dente hälls osten i, rör om tills osten har smält in i såsen. Dekorera med koriander och persilja

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift