Jag gillar inte att slänga någon rester, jag försöker ta han dom alla rester. Antingen fryser jag inte resterna direkt för att användas senare eller så planerar jag in någon maträtt att göra någon dag efter för att kunna använda resterna. Vi hade tacos för ett par dagar sedan, barnen vill bara ha grönsaker och sås i sina vilket innebar att det blev en del tacoköttfärs att ta hand om. Istället för att göra de vanliga rätterna av resterna tänkta jag göra en maträtt barnen gillar och då blir det lätt att det blir just köttfärssås. Så här kommer familjen Bråbergs tacoköttfärssås.

Cirka 500 gram tacoköttfärs
1 burk krossade tomater
1 msk kalvfond
1 burk majs
1 burk champinjoner

Fräs upp köttfärsen så den blir både varm och får en ny stekyta, häll på champinjonerna och låt de steka med ett par minuter under omrörning. Häll på krossade tomater och majs, smaksätt med kalvfond och låt köttfärssåsen reduceras till en lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar innan den serveras.