Lördagsmiddag och då försöker vi göra lite extra god middag för att fira att det är helg. Idag blev det marinerad fläskkarré som stektes i smör för att sedan lagas färdigt i ugnen. Receptet kommer från Receptfavoriter och har en grundlig genomgång av hur man steker och vad som är bra att veta om just fläskkarré. Bäst blir det om fläskkarrén får marinera över natten men annars minst ett par timmar innan tillagning.

1bit fläskkarré i bit
2 msk vinäger (valfri sort, jag tog vitvinsvinäger)
4 msk ljus japansk soja
1 msk honung eller katjap manis
2 krm torkad rosmarin
4 krm torka timjan
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Blanda vinäger, soja, honung, rosmarin, timjan och olja i en skål. Skiva karrén och lägg de i marinaden, ställ skålen i kylen antingen över natten eller någon timma innan karrén ska tillagas.

Sätt ugnen på 225°, värm en stekpanna och stek karréskivorna i 3-4 minuter per sida så att de får färg. Lägg karréskivorna i en ugnsfast form och stek de färdigt i ugnen i cirka 8 minuter.