Detta är en köttfärssås utan tomatsås, på italienska blir det då ragu bianco, här är det köttet som tillsammans med de övriga ingredienserna får koka ihop och med en liten touch av dijonsenap blir resultatet magiskt. Receptet kommer även denna gång från Zeina Mourtadas blogg Zeinas kitchen där jag de senaste veckorna hittat mycket inspiration för framtida saker att laga.

500 gram färs
1 gul lök
2 selleristjälkar
2 morötter
200 gram svamp (använd valfri sort eller uteslut, jag tog champinjoner)
4 vitlöksklyftor
2-3 tsk torkad salvia eller oregano
2 tsk dijonsenap
2 dl grädde
2 buljongtärningar eller ca 2 msk fond (använd grönsaksbuljong eller köttbuljong)
2 dl vatten
Parmesan

Hacka lök, selleri och morot i små tärningar, skiva svampen (jag valde att halvera och kvarta svampen). Hetta upp olja, stek lök, selleri och morot tills de mjuknar och får färg. Vänd i svamp och stek lite till, vänd i färs, riven vitlök, salvia eller oregano och stek tills färsen får färg. Tillsätt dijonsenap, buljong, vatten och låt koka upp, låt sedan färsen puttra under lock i ca 20 min.
Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i ca 10 min.

Toppa med parmesan, blanda och servera med spaghetti, ruccola, basilika eller persilja.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift