Jag gillar sockerkaka då man kan variera och testa så många olika sorter, jag har ett par olika som bakas med jämna mellanrum, denna som jag testade idag kommer definitivt att vara en av som kommer att bakas fler gånger hemma hos oss. Receptet hittade jag på Lindas bakskola och den blev helt fantastisk i smaken, eventuellt kommer jag att ändra lite i hur kakan blandas men i övrigt hålla kvar ingredienserna.

100 gram smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl filmjölk
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl

½ dl strösocker
2 tsk kanel

Sätt ugnen på 180°, smöra och bröa en sockerkaksform, rör smör och strösocker vitt och pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning och tillsätt sedan resterande ingredienser och rör till en jämn smet. Häll ⅓ av smeten i formen, blanda strösocker och kanel och strö över ⅓ av blandningen i formen. Häll över hälften av smeten som finns kvar. pudra över hälften av kanelblandningen, häll på sista smeten och toppa med att pudra sista kanelblandningen över.

Grädda längst ner i ugnen i 42 – 45 minuter, låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.

Ändringen jag kommer att göra är att blanda i kanelblandningen direkt i smeten, vissa ställen på sockerkakan fick för mycket kanelblandning och det blev lite stark kanelsmak då.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift