Vi hade inget till kvällsfikat tinat så det blev att kolla lite i de recept som finns sparade som ska testas och då hittade jag detta. Sockerkaka med kardemumma, enkelt recept som barnen hjälpte till med och resultatet blev riktigt bra. Tyckte inte den blev så hög som jag hade hoppats på så det får bli dubbel sats nästa gång. Receptet kommer från Allt om mat.

75 gram smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk kardemumma
3 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl mjölk

Sätt ugnen på 175°, smöra och bröa en sockerkaksform, smält smöret och sätt det och sidan och blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en bunke. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp i en annan bunke, sikta ner mjölblandningen och sist hälls smör och mjölk i smeten, Vispa försiktigt ihop till en jämn smet och häll i den i formen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter, prova med en provstick. Låt formen svalna cirka 10 minuter innan den vänds och sockerkakan kan placeras på ett galler för att svalna.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift