Detta är ett recept som jag har halvt kombinerat fram själv och halvt kommer det från en receptsamling. Grunden är en god saftig sockerkaka som jag har sett med både hackad choklad och annan fyllning, men jag ville testa den med sommarmogna jordgubbar istället.

3 ägg
2½ dl strösocker
75 gram smör
1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
3 dl jordgubbar
1 msk strösocker
1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 175°, smörj och bröa en sockerkaksform med ströbröd. Vispa ägg och strösocker fluffigt, smält smöret och häll ner det i äggblandningen tillsammans med mjölken. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner de i smeten och rör till en jämn smet.
Skär jordgubbarna i bitar och blanda med strösocker och potatismjöl i en bunke.

Häll en del av smeten i formen (min blev rätt fast så jag fick nästan sleva i den), strö över jordgubbar och täck sedan med resterande sockerkakssmet.

Grädda mitt i ugnen i 40 – 50 minuter, kontrollera med provstick för att få en perfekt bakad sockerkaka.