Det blir mycket recept med jordgubbar just nu, men det beror på att det är lätt att få tag i goda jordgubbar till bra pris nu efter midsommar. Detta receptet hittade jag innan midsommar på sidan recept.se men har inte haft tid eller möjlighet att testa det innan nu. Mina nya arbetskollegor ska få smaka på denna till eftermiddagskaffet imorgon.

200 gram smör
3 dl strösocker
4 ägg
5 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
½ citron, skal och saft
2 dl mjölk
3 dl skivade jordgubbar (cirka 150 gram)

Sätt ugnen på 175°, rör smör och socker poröst och tillsätt sedan ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det under omrörning omväxlande med mjölken. Vänd ner citronsaft och fint rivet citronskal. Vänd försiktigt ner bären och häll smeten i en smord och bröad form.

Grädda strax under mitten i ugnen i 50-60 minuter. Prova med sticka så den är klar.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift