Nu när det börjar närma sig jul kände jag att jag ville prova lite av de recept som jag har liggandes. Jag har inte så många recept på julgodis, men detta receptet såg lovande ut. Receptet hittade jag på Hannas bageri och jag tog med mig resultatet och bjöd min praktik. Rent spontant kan man säga att fudgen blir väldigt söt med dessa ingredienser, en bit var precis lagom att ta efter kaffet på lunchen. Eventuellt kommer jag att testa detta receptet igen fast med salt lakrits istället för snickers.

400 gram mjölkchoklad.
1 msk smör
1 burk kondenserad mjölk (397 gram)
2-3 snickers

Smält chokladen i vattenbad och rör ner smöret, häll över i en bunke och blanda i den kondenserade mjölken. Hacka upp snickers och häll sedan smeten i en fyrkantig plåtform täckt med bakplåtspapper. Sprid ut snickersbitarna och fördela smeten jämt och placera i kylen för att stelna.
Skär i bitar och förvara i kylen

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift