Dags för en liten ny paj denna vecka när jag är hemma med två förkylda döttrar, ni som följt bloggen det senaste vet att vi älskar rabarber och jordgubbar så dagens smulpaj blev med just det och havregryn i smuldegen. Receptet hittade jag på köket.se och det är inlagt där från bloggen Monikas mat som drivs av Monika Ahlberg, receptet var väldigt enkelt att få till och smaken blev underbar med kombinationen rabarber, jordgubbar och havregryn.

100 gram smör
3 msk strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn

400 gram rabarber
½ liter jordgubbar
1 ½ dl strösocker
1 ½ msk potatismjöl

Sätt ugnen på 225°, smält smöret i en kastrull, rör ner socker, mjöl och havregryn. Skiva rabarbern tunt, dela jordgubbarna och blanda i hop med socker och potatismjöl. Häll ut i en ugnsfast form och strö över smuldegen.

Grädda i cirka 15 -20 minuter

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift