Ville testa en ny silikonform jag hade köpt och letade efter ett nytt sockerkaksrecept och hittade detta. Resultatet blev bra, svårt att få kakan att växa i formen jag hade och den gick dessutom sönder när jag skulle ta ut kakan 🙁 Receptet kommer från Lindas bakskola

3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
3 dl vetemjöl

75 gram smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Riven kokos

sätt ugnen på 175° och vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna tillsammans med vattnet och blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form (22 – 24 cm i diameter) och grädda kakan mitt i ugnen i 25 – 30 minuter, låt den sedan svalna i formen

Smält smöret i en kastrull, ta bort kastrullen från värmen, tillsätt strösocker och vaniljsocker. Blanda ordentligt så att sockerkristallerna smälter, blanda sist ner äggulan och blanda till smeten tjocknar och svalnar.

Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos, ställ kakan kallt en stund och låt glasyren stelna.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift