Ett recept på kyckling som både smakar väldigt gott och som dessutom blir väldigt saftig. Hemligheten bakom är tillagningssättet där man steker kycklingen på hög värme en kort stund och sedan tillagar den färdigt i ugnen. Receptet kommer från Zeinas kitchen och jag ändrade lite i marinaden på grund av att jag inte hade rätt sorts vinäger hemma och marinaden jag gjorde fick godkänt av hela familjen.

4 kycklingfiléer
1 tsk dijonsenap
1 tsk dragon
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk svartpeppar
1 msk salladskrydda
3 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja

Värm ugnen till 250° långt innan kycklingen ska in i ugnen så du har en bra temperatur i ugnen. Blanda ihop marinaden och ställ den åt sidan. Krydda filéerna runt om med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek filéerna på hög värma cirka 4-5 minuter på varje sida.
Lägg filéerna i en ugnsform, häll över marinaden och sätt formen mitt i ugnen, sänk värmen till 200° när du stängt luckan.
Efter 15-17 minuter (tiden beror på om du har tjocka filéer eller tunnare) tar du ut formen och täcker den med aluminiumfolie. Låt den vila i 15 minuter och skär sedan filéerna i diagonala skivor. Häll på skyn och servera med en god sås och potatis.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift